czwartek, 26 stycznia 2012

Ziemniaki pieczone z rozmarynem

Nie lubię ziemniaków. Takich tradycyjnych z wody w szczególności. Właściwie jem je głównie w formie przetworzonej, np w nadzieniu do ruskich pierogów. Wyjątek dla "czystego" ziemniaka robię kiedy jest upieczony. Najlepiej w towarzystwie ziół.


Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Składniki:
2-3 średnie ziemniaki na osobę
masło
sól
rozmaryn
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć i przekroić na pół, pozostawiając kawałek nieprzekrojony. Masło pokroić na plasterki, obtoczyć w soli, dodać rozmaryn. Całość umieścić w przekrojonym ziemniaku. Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową. Piec w 180 stC przez około 40 minut.


Smacznego!
The Lady Single

1 komentarz:

  1. Mam podobną relację z ziemniakami;D Ale takie z rozmarynem, który uwielbiam, muszą być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń